Vi kan med stor glæde offentliggøre at der er et par ændringer i vores program til Campbeltown-smagningen den 29/4-2006. Det er lykkedes os, at skaffe en 25 år gammel Springbank aftappet af destilleriet. Whiskyen er aftappet på et tidspunkt i 1980'erne - dvs. inden verden gik at lave. Vi har meget store forventninger til lige netop denne aftapning. V smagte for kort tiden en tilsvarende mini-flaske, der var helt fantastisk. En anden ændring i programmet er, at det ikke har været muligt at skaffe en Hazelburn. Denne erstattes af en Springbank 10 år gammel destilleriaftapning.

I kan se det fulde program med ændringer under punktet "Smagninger".
 
 

Så er vores næste smagning med temaet Campbeltown udsolgt.
Vi ser utroligt meget frem til denne smagning og håber at vi slipper afsted med at skaffe et mesterværk på en whiskyauktion på lørdag.
 

I lørdags blev der afholdt smagning i LikeAvulin-klubben, hvor jeg var inviteret med som gæst. Indkøbet havde Morten stået for - og det kunne jo også være, at jeg havde haft en finger med i spillet! Her er lidt om hvad jeg smagte.
Yamazaki 18 år, 43%, destilleriaftapning

Farven er mørk som en sherrylagret whisky, men duften er som en bourbon. Vanilie og meget sød. Det samme gør sig gældende i smagen, en meget mild whisky med kort eftersmag. Den gør ihvertfald ikke nogen fortræd.

Talisker 175 years anniversary, 45,8%, destilleriaftapning

Duft af røg og det sædvanlige maritime præg. Noget kraftigere end den almindelig 10 års.  Lækker fyldig smag af røg og perbernoter, med salt afslutning. En ganske god Talisker, selvom jeg personligt er mere til Destillers Edition.

Balblair 40 år, 42,8%, The Single Malts of Scotland

En aftapning fra The Whisky Exchanges egen serie til en yderst fornuftig pris - kun 85 pund for 40 år gammel whisky - hvor meget kan forvente? Flot gylden farve fra et hogshead (bourbon). Duften var meget sød og næsten bourbon-agtig, toner af eg og en lille smule bitter. Smagen stadig sød, dejlig ukompliceret men på vej mod det "støvede", hvor bitteheden spiller ind, tæt på at være "flad". Kort eftersmag. Langt fra den kvalitet man får i destilleriets aftapning fra 1966 - men den koster også det dobbelte....

Endelig til lidt information om vores smagning den 29/4-2006 - der er pr. dags dato kun 1 plads tilbage. Så hvis du skal med, så er det på høje tide at tilmelde sig!
 
   

 

Kun en ting at sige - skynd jer hvis i skal med!
Det her går nærmest over al forventning........
 

Da vi var til Whisky Live i London var der blevet købt lidt stort og småt ind. Morten havde anskaffet sig en Bunnahabhain 40 års destilleriaftapning, og jeg havde anskaffet en 5 cl. Springbank 25 års destilleriaftapning. Når vi nu var ude i så gode varer, blev det hele suppleret lidt op fra vores lagre. Her er lidt om hvad vi smagte.
Bunnahabhain 1971, 33 år, 45,5%, Royal Mile Whiskies

Det her er en aftapning, som jeg købte for ikke så længe siden. Det er en rigtig god dram, og ikke vildt dyr. Frisk, kan virke lidt sprittet, æble/pærer, grønne bananer, prikker på tungen, bourbon-lagret.

Bunnahabhain 1966, 36 år, 40,7%, Port wood, Duncan Taylor Peerless

En rest Morten købte i forbindelse med vores Islay-smagning sidste år. Duften er lidt skarp, vinøs, ikke særlig frisk, nærmere sådan lidt støvet, rund og skarp på samme tid, portvinstoner meget tilbagetrukket. Ikke super imponerende i dette selskab.

Bunnahabhain 1963, 40 år, 42,9%, destilleriaftapning

Store forventninger var der til denne whisky, og det kunne den i høj grad leve op til. Utrolig frisk og elegant, prikker på tungen, stor krop og stor fylde, ikke sprittet men rund og blød, meget kompleks. Ikke meget sherrylagring i denne aftapning. Den bedste af de tre Bunna'er.

Springbank 25 år, 46%, destilleriaftapning (5 cl. mini)

Denne mini havde jeg købt i Vinopolis til hele 15 pund, hvilket egentlig ville svare til en flaskepris på 4.950 kr. for en 70 cl. flaske. Så det var ligesom et one-off - den skulle bare smages! Duft af sherry, let eg, pære og mandel - meget elegant.  Smagen var over i det let bitre, mandelessens, blomster, kokos - klassisk Springbank. Alt dette kommer som en eksplosion af smag. Ganske enkelt noget af det bedste whisky jeg har smagt i lang tid, og også langt bedre end nogen af de andre smagte whiskier smagt denne gang. Til dem der kender Springbank 21 års, så smager denne her 10 gange bedre, og det siger ikke så lidt. Jeg ville ønske, jeg havde 70 cl. flaske stående på min hylde!

Ardbeg 1975, 43%, destilleriaftapning

Ardbeg 1975 har jo opnået kultstatus, og Morten har stadig en god sjat tilbage. God duft af gaze, røg og let sherry. Godt integrerede smagsnuancer, elegant, masser af krop og lang eftersmag. Klassisk Ardbeg.

Longmorn 1970, 30 år, 57,2%, Scott's Selection (5 cl. mini)

Endnu en mini - denne var en jeg havde købt da vi var til Whisky Live i Glasgow. Farven meget mørk, duft af kraftig sherry. Smagen er ligeledes præget af kraftig sherry, brændt eg, blommer og mørk moden frugt. En whisky der kræver en masse vand, for at dæmpe de kraftige sherrytoner. Egentlig ikke det helt store hit.

En aften, som både Morten og jeg vil huske meget længe for den fantastiske Springbank. Apropos Springbank, så er det jo sådan, at vi afholder smagning den 29. april 2006 med temaet Campbeltown. Her skal vi også smage et par spændende Springbanks - så må vi jo bare håbe de når op på kvaliteten af den vi smagte denne aften.
 
 

Additional information