Whisky Live startede først kl. 15 så der var rigelig med tid til at nå lidt rundt i byen. Planen var først at besøge Cadenheads shop på Russell Street, Covent Garden. Efter utallige skift i the Underground nåede vi frem til butikken.
Cadenhead er en uafhængig aftapper, men er en del af "Springbank-koncernen", så der findes ligeledes et stort udvalg af produkter herfra. Der føres et kæmpe udvalgt af forskellige forskellige aftapninger, også fra destillerier der sjældent ses aftappet af andre end destillerier selv (Glenfiddich og Glenfarclas). Man havde også muligheden for at få aftappet sin egen flaske direkte fra fad. Her kunne vælges mellem en vatted Cambpeltown, Islay, eller en Highland. Alle angivet uden distillerinavn(e). Vi fik smagsprøver af whiskyen fra Campbeltown og Highlanderen. Campbeltown var langt den bedste, uden at være en fantastisk oplevelse.

Herefter gik turen til Vinopolis ved London Bridge. Vinopolis er en restaurant, bar, vin- og whiskybutik med mulighed for guidede vinture og smagninger. Det helt specielle er, at det er The Whisky Exchange der står for whiskybutikken.

Denne butik har et imponerende udvalg, og reklamerer med 300 forskellige aftapninger. Her var også mulighed for at få tappet en flaske direkte fra 5 forskellige fade. Hvis man synes turen til Whisky Exchange "rigtige" butik i udkanten af London er for lang, så kan det absolut betale sig at kigge forbi Vinopolis.

Endelig var det blevt spisetid, og vi fik en god solid pub-lunch inden det var tid til Whisky Live.

Kl. 15 åbnede Whisky Live, som foregik i en relativ stor hal ikke langt fra parlamentsbygninger og Buckingham Palace. Denne dag havde vi også to masterclasses, som vi vil skrive lidt mere om under punktet Whisky LIve i menuen til venstre. Jeg vil blot her skrive lidt om hvad jeg personligt smagte hos de forskellige udstillere. Bemærk, at jeg ikke drak samtlige smagsprøver - men også hældte en del ud - og størrelsen på smagsprøverne ikke var store (men heller ikke små....).

Dallas Dhu 1972, 33 år, 45,5%, Signatory Vintage
God men ikke imponerende - let sprittet, flora, ikke så meget destilleri-karakter. Bedre aftapninger af Dallas Dhu er smagt.

Bunnahabhain 18 år, 43%, destilleriaftapning 
Der var store forventninger til denne nye aftapning. Men desværre kunne forventninger ikke indfries - den var god men ikke fantastisk. Manglede lidt mere karakter som følge af den ekstra lagring.

Lochside 1981, 23år, 46%, Berry Brothers & Rudd
Denne Lochside var mit første bekendtskab med dette destilleri - lækker bourbon-lagret whisky med fin maltsmag.

Girvan 1965, 40 år, Clan Denny
Der er her tale om en grain-whisky destilleret på William Grant & Sons grain destilleri. Yderst sød, afrundet - virkelig en klasse-whisky. Kan absolut anbefales.

Brora 1983, 22 år, 50%, OMC
En sherry-lagret sag, fin gylden farve, smagen var dog ikke kraftig tung sherry. En udenmærket Brora, der ikke går over i historien.

Craigduff 1973, 32 år, 53,9%, Signatory Vintage
Det helt specielle ved denne whisky er, at den er destilleret på Glen Keith i Speyside på peated vand eller malt. Der er gået nogen historier om, at der blev fragtet vand fra Islay til Speyside, fordi vandet er så specielt. Vandet på Islay løber jo igennem en masse tørv, og vil deraf få noget smag herfra. Det som jeg synes, der var det mest bemærkelsesværdige var, at den smagte af chokolade og havde et hint af røg. Meget velafrundet dejlig whisky. Prisen på 130 pund taget i betragtning, så er det lige vel dyrt nok.

Port Ellen 1983, 22 år, 50%, OMC
Endnu en aftapning af Port Ellen fra Douglas Laing - de bliver bare ved. Denne aftapninger holder også et højt niveau, absolut klassisk fra dette destilleri.

Brechin 1970, 33 år, 52,4%, Douglas Laing Platinum
En af de allerbedste whiskyer jeg smagte - superlækker, silkeblød, dejlig snert af sherry, vanilie og mandariner. Platinum serien har stadig ikke rigtig skuffet - meget anbefalelsesværdig! (110 pund på The Whisky Exchange).

An Cnoc 1975, 29 år, destilleriaftapning
En flot lækker aftapning, meget krydret, vanilie (american oak) - alt i alt en dejlig whisky.

Efter Whisky Live var alle sultne, og vi drog ud i byen og fandt en fantastisk indisk restaurant. Aftenen sluttede med champagne.....
 
  

Additional information