Så er vi igen kommet til årets sidste dag - nytårsaftensdag. Det er dermed også tid til at gøre lidt status. Vi har fået denne hjemmeside op at køre, og vi har fået god respons. Det eneste vi måske mangler er lidt hits, så vi vil prøve at gøre lidt mere reklame for os selv i det nye år. Vi vil også prøve at udvide hjemmesiden med et par punkter mere - så der skal jo nok komme til at ske en masse spændende ting her på www.singlemalt-whisky.dk.
I aften er det i hvertfald planen at min gode ven Jan og jeg skal nyde en hogmanay dram i dagens anlednign, det bliver nærmere bestemt en Bunnahabhain 1968 - en fantastisk whisky.

Vi vil i det nye år begynde, at tage ud og foretage invielsesritualer udi whiskyens verden på foranledning  (se billedet) - vi har valgt whisky af mærket Glenmorangie til formålet -  vi kan kontaktes på følgende e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Endelig vil vi ønske alle vore læsere et rigtig godt nytår med massere af spændende whiskyoplevelser.
 

I dag var der lige blevet tid til at besøge Whiskyhouse / Holte Vinlager på Peter Bangsvej. Jeg har tidligere gjort nogle gode køb i denne forretning, og syntes det var værd at tjekke deres sortiment ud. Butikken udmærker sig med et imponerende udvalg af uafhængige aftapninger fra Duncan Taylor, Signatory og Scotts Selection etc. (www.whiskyhouse.dk).

Jeg blev så fristet, at jeg endte med en flaske Glencadam 1989 cask strengthfra Signatory – men mere om det en anden gang - fordi, jeg fik tiltusket mig en smagsprøve af en meget fin Ledaig – her er lidt om mine indtryk:

Ledaig 1972, 32 år, 48,5%, destilleriaftapning

Farven er flot mørk – den har fået et finish af Olorosofade – hvilket farven bærer præg af. Duften eksploderer nærmest af røg, sherry, tørrede frugter og eg. Smagen er fantastisk – ikke ulig Laphroaig 30 års – måske ikke så olieret, men stadig meget frisk og med masser af røg. Absolut ikke sprittet – og holder sig fantastisk efter 32 år. Sherryen lægger sig meget inciterende og gør whiskyen meget helstøbt. Laaang eftersmag. Totalt 92 point.

Jeg har tidligere hørt meget om disse gamle Ledaigs - at de skulle være fantastisk gode – og det er de! Prisskiltet på en whisky som denne hedder 2.195 kr. – og det er den værd. Ellers er der jo også en fantastisk mulighed for at købe gammel Ledaig hos Juuls Vinhandel i form af deres Ping 4. Ikke sidste gang, at jeg drikker gammel Ledaig – det er helt sikkert!

Tak til Whiskyhouse for den generøse smagsprøve.
 

Vi er gået i gang med, at arbejde på et nyt punkt der skal hedde shopping. Under dette punkt vil vi skrive lidt om hvor du køber den bedste whisky, butikken der har det bedste udvalg eller bedste priser. Punktet vil omfatte såvel danske som udenlandske butikker. Vi regner med at have punktet klar i løbet af en måneds tid.

Vi har også så sent som i søndags udsendt invitation til whiskysmagning. Smagningen kommer til at foregå fredag d. 20. januar 2006. Denne gang skal der smages på 4 whiskyer uden et egentlig tema (Dallas Dhu, Benriach, Bunnahabhain og en 35 år gammel blended whisky fra Duncan Taylor) – udover at de er købt hos Royal Mile Whiskies. Anden halvdel af programmet vil omfatte 4 forskellige aftapninger af Ardbeg, med en 1975’er fra Douglas Laing Platinum som kronen på værket. Mere herom efter smagningen er afholdt.

Endelig har vi besluttet os for, at tage til Whiskylive i London d. 3. og 4. marts 2006. Fly- og entrebilletter til Whiskylive er bestilt og betalt for. Vi er et lidt større kontingent der tager af sted denne gang, idet Thomas, Mal og Møller ligeledes deltager. De første masterclasses er allerede annonceret, så det bliver helt sikkert en stor oplevelse. Jeg vil lave en rapport herom når vi har været derovre. Læs i øvrigt mere på www.whiskylive.com.

Julen nærmer sig også med hastige skridt – dermed har jeg også haft travlt i køkkenet med konfekten. Som et lille  forsøg har jeg lavet marcipankonfekt tilsat Laphroaig, Glenfiddich og cognac – og efterfølgende overtrukket med Valrhona-chokolade. Det skal nok blive godt at hygge sig med.

Jeg havde i et stykke tid været ude efter en erstatning for min tomme Glenfiddich 18 års, så det var en kærkommen chance, da min gode ven Jan, havde mulighed for at skaffe mig en Glenfiddich 15 års Cask Strength fra Calle Vinlager i Süderlügum til 320 kr. for en liter. Normalt sælges denne aftapning kun til det toldfrie marked, så den er ikke lige sådan at få fat i.

Jeg havde egentlig smagt den for et par siden, og blev ret begejstret, så derfor købet af denne whisky, her er så lidt om hvordan den smager:

Glenfiddich 15 år Cask Strenght, 51%, destilleriaftapning:

Farven er lys gul - nærmest hvidvin. God duft, med sport af blomster, honning og nødder, absolut ikke sprittet. Smagen er typisk Glenfiddich, bare med mere af alt. Lidt bourbon-karakter - der er ikke mange sherry-fade i det her mix. Den er mere i stil med den almindelige 12 års udgave end den 15 års Solera-version. Let i stilen, men den ekstra alkoholprocent giver den bare så meget mer´. Eftersmagen er relativ kort, men dejlig. Alt i alt 78 point til denne whisky (se også vores karakterskala under punktet "whisky rating").

 

Additional information