Morten Sørensen
Smagte noget fornuftigt whisky tilbage i 1997. 4 venner havde startet en whiskyklub op - de mente det var noget for mig.

......og rigtig gættet, det var det. Forskellen på blended whisky og en single malt var enorm. Mine favoritwhiskier kommer hovedsageligt fra Islay. Men holder også meget af Glenfarclas, Brora, Balvenie og Springbank.

Når jeg ikke drikker whisky, arbejder jeg indenfor IT-branchen med firewall-sikkerhed. Er 35 år gammel. Bor på Nørrebro i København.

Ølbrygning har også min store interesse. I 2004 startede en kammerat og jeg op med at brygge vores eget øl.  Et bryg svarer til ca. 20 liter øl. Ved ølfestivalen 2005 i Valby vandt vi sølv i kategorien Stout & Porter ved DM i håndbryg for vores Imperial Stout. Var desuden så heldig, at en bekendt skaffede noget Ardbeg-malt - og på dette bryggede vi en Stout - den smager bare helt vildt godt. Fik en god portion ny Ardbeg-malt da vi besøgte destilleriet i efteråret 2005 - så er der til et par bryg mere.

Jeg har også en stor interesse for Portvin. De bedste portvine der findes er af typen tawny og colheita - det vil sige fadlagrede portvine (i modsætning til vintage der lagrer på flasken). 2 gange har jeg besøgt Porto, hvor jeg havde mulighed for at besøge de forskellige lodges - en meget fascinerende oplevelse. Deltager også i en del portvinssmagninger, ligesom der tit kommer en flaske port på bordet når der er gæster.

E-mail: hightower - at - singlemalt-whisky.dk

 
Bo Daugaard
Har interesseret mig for whisky de seneste 5 år. Blev introduceret af Morten til whisky - en Caol Ila og så var jeg solgt! I starten var det godt, bare det var røg. Siden har smagsløgene ændret sig en del. Favoritterne er nu de lidt ældre whiskier - men holder især af Ardbeg, Brora, Port Ellen, Springbank og Longmorn

Til daglig arbejder jeg indenfor revisionsbranchen. Er 32 år gammel. Elsker god mad og vin. Bor på Østerbro i København.

En af mine andre store interesser er cykling - bare ikke altid så foreneligt med at drikke whisky. Så året bliver let delt op i det whiskydrikkende halvår (oktober til marts), og så det ikke nær så meget whiskydrikkende halvår (april-september). Planen for 2006 er, at der hentes en begynderlicens hos DCU - så må vi se om formen kan give nogle gode resultater (tjek også www.fbl-cykling.dk). Var så heldig at anskaffe en original cykeltrøje med Ardbeg logo og tryk, da vi besøgte destilleriet efteråret 2005 - det er vel det nærmeste man kommer en kombination af den ultimative whisky og cykling.........

E-mail: bo - at - singlemalt-whisky.dk

 


Bo Daugaard & Morten Sørensen ved Dunyvaig Castle - 2005

 

Additional information