De fleste kender Diageos Classic Malts, men der findes også nogle specialaftapninger til Friends of Classic Malts. Disse har dog ikke været til salg i Danmark - Diageo Danmark er en flok sløve markedsføringsfolk, der ikke interesserer sig for whisky og de muligheder det giver at markedsføre koncernens produkter lidt bredere. Til gengæld har jeg fået fat i et par samples af Talisker og Lagavulin aftappet for Friends of Classic Malts.

Talisker 12 år, For Friends 2007, european oak, 45,8%, destilleriaftapning

Flot gylden farve. Fint afbalanceret sherry med underliggende røg og duft af peberkorn. Smagen fyldes med peber, sødme, sherry og røg. Mangler generelt nogen fylde og krop. Slutter med en lidt kort og  bitter eftersmag. Husker klart Distillers Edition af Talisker som langt bedre og med power på smagen - denne Friends-aftapning kan vel nærmest som en light-udgave af Distillers Edition. Noget skuffende må jeg ærligt indrømme.

Lagavulin 1995, 12 år, For Friends 2008, european oak, 48%, destilleriaftapning

Gylden farve der klart indikerer brug af sherryfade. Duften er selvfølgelig meget præget af røg, der dog virker noget endimensionel - ingen sherrysødme i duften. Smagen præges mest røgen - sherrysødmen gemmer sig meget - denne mangler også krop og fylde. God røget eftersmag. Denne har det samme problem som Talisker - det er en light-udgave af Distillers Edition. Der er så meget mere drøn på Distillers Edition eller deres special release 12 års i fadstyrke. Alt i alt en noget skuffende Lagavulin.

Min konklusion på disse to aftapninger fra Friends of Classic Malt er, at de ikke er værd at efterstræbe - der findes noget som er bedre!!!!!!!

Additional information