Jeg havde gået og været lidt interesseret i at bestille nogle samples på www.whiskysamples.eu - så i sidste uge fik jeg bestilt 10 små samples af 3. cl. Det hele leveret i små fine flasker med labels på. I dag vil jeg skrive lidt om en overraskelse (en irsk whisky) og en ny aftapning som jeg har været meget spændt på at smage.

Cooley 2004, 5 år, 60,1%, Håndaftappet på destilleriet


Duft: Meget aromatisk, nyslået hø, sødme, grønne æbler kombineret med noget orange, vanilie, vådt træ og en underliggende tone af noget røg

Smag: Overrasker en del, kraftig nøddesmag, en whisky med stort smags-attack, utrolig fyldig, bestemt ikke sprittet og smager ældre end 5 år.

Finish: Dejlig lang eftersmag, der lægger sig med tykke olier i kinderne

Glendronach 1994, 14 år, 58,5%, 602 flasker, OB for Parkers Whisky UK

Duft: Tør fino sherry, meget fyldig, stor sødme og hasselnødder - jeg er noget i tvivl om dette hvilket fad den har ligget på, den har nogle ting fra et oloroso seco-fad og fra et Fino-fad.

Smag. Stor tyk og fed sherry, ekstremt olieret, hasselnød - den høje alkoholprocent mærkes ikke.

Finish: Lang eftersmag - noget af en drømmewhisky fra et fantastisk sherryfad.

Med denne lille smagning er min konklusion, at jeg skal til at smage lidt mere irsk whisky og at de nye aftapninger fra Glendronach er alle pengene værd (sidstnævnte skal jeg nok også have fat i nogle flere af).

Additional information