Det er god nok ved at være lidt tid siden at vi holdt denne smagning, men jeg vil nu alligevel prøve at  skrive lidt om smagningen. Temaerne var nye aftapning og Highland Park. Smagning blev afholdt den 30/8 hos Morten. Her er lidt om hvad vi smagte:

Clynelish 1991, Destillers Edition, 46%, destilleriaftapning
Denne Clynelish er endnu ikke kommet til Danmark, så jeg var meget spændt på, at se hvad denne tilføjelse i serien Destillers Edition havde at byde på - den havde fået et finish på oloroso seco fade. Lys farve. Duft af nødder og fersken med en underliggende vinøs sødme. Smagen er præget af stor sødme og  vinøse noter - det nøddeagtige som man normalt kender fra Clynelish er fraværende i denne aftapning. En meget strømlinet og pærn udgave. Prøv hellere Destillers Edition fra Oban eller Lagavulin - det er sjovere.

Caperdonich 1968, 38 år, 54,7%, Duncan Taylor

Ravfarvet med duft af vanilie, eg, pære og citrus- rimelig fyldig. Smagen følger duften rimelig godt, om end den virker yngre end sine 38 år - en rigtig vaniliebombe er det her, med bitterstoffer i eftersmagen. En whisky til middelkarakter.

Glenlivet 30 år, sherrycask, 55,2%, Specialty Drinks

Flot mørk farve der indikerer sherryfad. Duft ikke præget af sherry som man kunne forvente. Derimod en let elegant floral duft som det kendes fra destilleriaftapninger, og så med en fin sherrysødme der gemmer sig lidt. Sherry overdøver heller ikke smagen, der hælder til den lette side og det lidt sprittede, mangler umiddelbart fylde. Let bitter eftersmag.  Endnu en whisky til middelkarakter

Balblair 40 år, sherrycask, 47,7%, Specialty Drinks

Farve som mørk rav. Utrolig elegant og fyldig duft med sherrysødme (der ikke kammer over), tørret orange og honning og eg - utrolig kompleks.  Smagen er stadig præget af denne her orange og honningsødme, meget fyldig og med sherrylagring helt i skak hvor den ikke bliver bitter. En fantastisk whisky man kan blive ved og ved at nose; og en fantastisk smag - absolut topwhisky.

Highland Park 1992, Double cask, 46%, Whisky Galore

Lys gul farve - duften er præget af flødekaramel, citrusog noter af banan - virker lidt sprittet. Smagen er mere sherrypræget med en lille smule underliggende røg, lynghonning og eksotisk frugt. Dejlig lang eftersmag.En rigtig fin lille Highland Park.

Highland Park 18 år, 43%, destilleriaftapning (ny indpakning)

Fin gylden farve, duften er meget anonym tilbagetrukket. Dejlig med noter af sherry, røg og lyng. Virker måske ikke så elegant som tidligere tiders 18 års, der er noget der er ændret - den føles mere nedtonet i smag og kompleksitet, men det er stadig en flot whisky,

Higland Park 30 år, 48,1%, destilleriaftapning

Flot ravfarvet, utrolig dejlig og kompleks duft med lækre sherrytoner, kandiserede frugter og stor sødme. Imponerende touch af sherry og røg, utrolig sød med let bitter eftersmag (mørk chokolade). Eftersmagen hænger bare ved - heftig whisky!

Highland Park 1973, 30 år, singlecask, 47,8%, destilleriaftapning

En single sherry caks aftapning, hvilket også ses på farven. Duften er præget af sherry og sødme, men virker en tand rundere og mere elegant. Der er noget hengemt (positivt) på en eller anden mærklig måde, der gør denne whisky til noget helt specielt. I smagen er den måske lidt mere firkantet end den 30 års, men sikke dog en sherryfylde - et kæmpe hit!

Inden længe vil der komme smagsnoter fra Best of Speyside og Best of Highlands smagningerne hos Singlemalt-shop.dk.
 


 

 

Additional information