Den 5. november 2009 var der smagning hos Singlemalt-shop.dk og temaet var den uafhængige aftapper Douglas Laing.

Vi smagte følgende:

Caperdonich 1996, 12 år, 46%, Provenance

 Lys gul farve, duft af citrus, hvidvin, newmake - meget lille interaktion med fad. En digestif!

Dailuaine 1999, 9 år, sherrycask, 46%, Provenance

Lysebrun farve. Duft af tørret frugt og sherrysødme, måske lidt sprittet. Fin god ung sherrylagret whisky, hvor fadet er holdt i fin balance. Kort, men behagelig eftersmag.

Bowmore 1998, 8 år, wine-finished, 46%, Provenance

Lyserød farve - har ligget på rødvinsfad - vistnok fra Cotes du Rhone. Duften er ikke præget af rødvin, men af røg og aske. Smagen gemmer dog på lidt frugt/marmelade fra rødvinsfadet under den røgede overflade - mangler nok lidt krop og fylde, men det er en fin lille Bowmore.

Port Ellen 1983, 25 år, 46%, Provenance

Ravfarvet. Duften er den klassiske som vi kender fra Port Ellen - urter, krydderier, en underspillet røg med et vist maritimt præg. En flot og meget behagelig Port Ellen.

Mortlach 1992, 16 år, sherrycask, 50%, Old Malt Cask

Mahognifarvet. Flot kraftig og meget fyldig duft af tørret frugt, mørk chokolade, læder, skocreme, espresso og sherrysødme. Smagen er ligeså - utrolig fyldig. Lang behagelig eftersmag, dog med den kendte lidt tørre og bitre stil til sidst som findes i tung sherrylagring. Bestemt anbefalelsesværdig (som al anden sherrylagret Mortlach også er det).

Dalmore 1976, 32 år, rum-finished, 50%, Old Malt Cask

Strågul. Utrolig flot og indsmigrende duft - den optimale blanding af dufte fra maltwhisky og rom - meget kompleks! Smagen er varm og fyldig, hvor rom-påvirkningen kun spiller anden-violin. En utrolig vellykket finish. Meget anbefalelsesværdig!

Speyside Finest 1965, 43 år, 50%, Old Malt Cask

Først skal det siger at Speyside Finest dækker over, at det reelt er whisky destilleret på Glenfarclas. Mørk gylden farve. Stor dejlig og behagelig duft af sherrysødme - nærmest likøragtig, ingen spor af høj alkoholprocent. Smagen er utrolig behagelig, sherrypåvirkning er i perfekt balance med whiskyen. Flot lang og behagelig eftersmag. Måske årets oplevelse indenfor kategorien sherrylagret whisky.

Highland Park 1978, 30 år, 55,1%, Old & Rare Platinum

 Flot mørkgylden farve - ingen oplysninger på flaske om fadtype, men umiddelbart virker det som et sherryfad, måske refill. Næsten klassisk Highland Park-stil - meget tæt på destilleriets egne aftapninger. Lyng, honning og lidt røg i baggrunden. Meget behagelig med god fylde og krop. En rigtig god whisky, bare ikke ligeså god som destilleriets egen 30 årss-aftapning.

Additional information