Sidste lørdag endte jeg på Kareten (restaurant/værtshus), der ligger i Hollænderdybet - starten af Amagerbrogade. De er kendt for at have et særdeles godt udvalg øl og whisky. Jeg har ikke tidligere været der, men syntes umiddelbart at priserne var lidt høje. Startede med Youngs Double Chocolate Stout direkte fra hvilket ikke gjorde den dårligere.

Herefter gik jeg på opdagelse i whiskykortet. Endte med at bestille en Glenlochy 1965, 38yo, 42,3% fra Douglas Laing Platinum - 120 kr. for en dram. Men så kom overraskelsen, her hældes med løs hånd og ikke målebæger - tror at jeg fik 3-4 cl. i glasset. Virkelig flot opskænkning, og dermed må prisen vurderes at være særdeles fair. Whiskyen fejlede bestemt ikke noget - orangesødme, lidt bitterhed fra træet - men stadig masser fylde og dejlig lang eftersmag.

Herefter smagte jeg en Glenallachie 23yo, 51,6% fra Chieftains Choice (fik desværre ikke fat i destilleringsåret), der var noget af et sherrydrøn - tørret frugt, mørk chokolade, ekspresso. En rigtig flot whisky - kun 80 for endnu en kæmpe ophældning.

Sidste stik blev taget af Port Ellen 1979, 24yo, 57,3%, 3. annual release, destilleriaftapning - jeg har smagt denne før, men Port Ellen er jo altid et gensyn værd. Røg, urter, lidt sprittet, kompleks - stor mundfylde og lang eftersmag - sikken en whisky! Prisen på denne var også yderst fair, idet den kun kostede 80 kr. for en megadram.

Måske det lige skulle siges, at jeg har ingen interesser i spil hos Kareten endsige at jeg kendte de 2 venlige tjenere - men jeg synes stedet er et besøg værd og at der er fuld valuta for pengene!

Hjemmeside: www.kareten.dk

Additional information