Inden jeg kommer for godt i gang så vil jeg gerne gøre lidt reklame for vores smagninger i Singlemalt-shop.dk. I morgen den 1. oktober har vi en smagning hvor vi går i dybden med forskellige cask-finishes og den 5. november har vi en stor Port Ellen-smagning – der er ledige pladser til begge smagninger. Nu til første del af føljetonen om vores tur til Skotland.

Fredag morgen den 22. august kl. 06.30 mødtes vi forventningsfulde i Kastrup Lufthavn. Min kæreste og jeg samt Morten var os der skulle af sted på denne tur. Flybilletter var bestilt til ruten København-Aberdeen. Et kvarter forsinket kom det jetflyet fra Cimber Air luften og vi landende så også lidt forsinket i Aberdeen.

Vi havde planlagt rejsen ud fra, at skulle have en bus ind mod Aberdeen, og så fange en anden bus mod Elgin. Bussen mod Elgin mente ikke den skulle have os med, så den drønede bare forbi. Med en times forsinkelse nåede vi så frem til Elgin. Herefter skiftede vi bus i retning mod Dufftown – Skotlands whiskyhovedstad.

Logi skulle foregå på Speybank Bed & Breakfast i Cragellachie de næste 5 nætter, dog med en afhopper til The Highlander Inn. Speybank kan så absolut anbefales, venlig atmosfære og fantastisk service og morgenmad.

Eftermiddagen gik med at gå en tur i Craigellachie, en temmelig lille flække – men vi fik taget nogle gode billeder af Craigellachie Distillery. Sulten var stor, så den stod på tidlig aftensmad på The Highlander Inn. Skøn klassisk mad som Steak & ale pie, Aberdeen Angus bøffer og lækker indisk kylling stod på menuen. Nogle dejlige øl findes også her, ægte håndpumpet.

Naturligvis blev det også til lidt whisky:

Macallan 12 år, Gran Reserva, 43%, OB – lækker sherrylagret whisky, men sælger nok mere på myten om navnet ”Gran Reserva” end kvaliteten. Bemærk det er en speciel aftapning til Japan og Taiwan.

Macallan 8 år, Easter Elchies Seasonal Summer 1. ed., 45,2%, OB – en relativ lys Macallan, der  var meget i stil med deres Fine Oak serie. Duft og smag let sprittet, vanilie og bagved kunne man ane lidt tørrede frugter. En anderledes Macallan.

Glenlivet 16 år, Batch 7, 59,7%, Chivas Brothers Cask Strenght, OB – klassisk floral bourbonlagret whisky som det kendes fra Glenlivet. Måske manglede den lidt krop, men dejligt at få en destilleriaftapning i fadstyrke.

Herefter tog vi på Fiddichside Inn, et ægte skotsk værtshus anno 1950 – her er plads til 12 mennesker og så er der probbet! Her blev det til lidt fadøl og whisky fra Flora Fauna-serien. Vistnok Dufftown, Auchroisk, Glen Spey og Glendullan – alle udmærkede whisky, om end ikke uforglemmelige – fordelen ved Fiddichside Inn er, at de er lidt billigere end Highlander Inn – så det er ikke nogen dårlige ide, at besøge dette helt specielle sted – de har dog et ret begrænset udvalg af whisky med vægten lagt på Flora Fauna-serien.

Herefter var det godnat, for næste formiddag ventede et besøg på Glenfiddich.

 


 

Additional information