Den 8 november 2007 afholdt Singlemalt-shop.dk Best of the Isles-smagning - der var lagt op til tur på alle ø-destillerier med undtagelse af Islay. Jeg har her prøvet at skrive lidt om smagsindtrykkene.
Arran 10 år, 46%, destilleriaftapning

Lidt tam og trist duft, ikke kraftig. Smag er rimelig anonym og har bestemt ikke nogen "ø-karakter". Mild og temmelig almindelig whisky.

Scapa 1994, 12 år, 46%, cask #3255, Douglas Laing Provenance

Lys farve. Sprittet duft med citrus og krydderier. Smag stadig relativ sprittet med krydderier og noget maltet. Kort eftersmag. Har aldrig haft de store whiskyoplevelser med Scapa, og denne var blot endnu en i rækken.

Isle of Jura Superstition, 43%, destilleriaftapning

Vel sagtens aftenens mest upopulære whisky, og personligt har jeg heller ikke gode erfaring med Isle of Jura - det smager altså bare ikke godt. Superstition har så fået et pænt skud røg der blander sig med noget flødekaramel og en stor sødme - tingene hænger bare ikke sammen.

Directors Tactial Selection 1980, 25 år, cask #3056, 50%, Old Malt Cask

Flot mørk farve fra lagring på formentlig et first fill oloroso-fad. Duft af masser af blommer, sherrysødme mikset med underliggende røg. Smagen banker bare derud af med sødme og røg - den eneste anke er måske at den mangler lidt krop - lang og behagelig eftersmag. Absolut anbefalelsesværdig!

Highland Park 18 år, 43%, destilleriaftapning

Den 18 års aftapning af Highland Park er jo en af de store klassikere og altid en best buy. Duften er dog noget tilbagetrukket, men klassen fornemmes. Dejlig behagelig smag lynghonning, sødme og røg. Flot whisky.

Highland Park 25 år, 48,1%, destilleriaftapning

Flot gylden farve. Lækker duft med fine sherrytoner, lynghoning og røg - meget elegant. Flot smag og meget fyldig, masser af lækre nuancer. Dejlig whisky der er alle pengene værd!

Tobermory 1972, 32 år, 49,5%, destilleriaftapning

Aftenens absolutte sherrydrøn og desværre alt for meget sherry. Duft af sherry og smag af sherry, og desværre ikke meget destillerikarakter - måske der kan anes lidt rød i baggrunden. Tør og bitter eftersmag.

Ledaig 1973, 32 år, 45,9%, Chieftains Choice

Relativ lys farve, men duften og smagen er bare heftig - masser af røg og samtidig meget mild og rund. Fantastisk whisky der veksler mellem røg og blødhed - utrolig dejlig whisky.


 
 

Additional information