Så var det blevet tid til årets anden smagning i SREV-klubben, som består af en række tidligere og nuværende kolleger. Denne gang skulle vi mødes hos Michael Meyer. Han havde fundet nogle spændende ting vi kunne smage på.
Aberfeldy 1978, 21 år, 40%, Conniseurs Choice

Må ærligt indrømme at det er lang tid siden jeg sidst har smagt Aberfeldy, sidst var vist da jeg var til Whiskylive i London sidste år, så min erfaring med dette destilleri er ikke så stor. Farven er ikke til at regne med, den var farvet med karamel. Duft relativ anonym, måske lidt urter. Smagen er uden de store udsving med de samme urter, lidt sherry - ingen sødme, ingen bitterhed. Relativ kort eftersmag.

Auchentoshan 18 år, 55,8%, oloroso sherry, destilleriaftapning

Mørk farve der klart indekerer first fill sherry. Duft masser af sherrysødme, blommer og bitterhed - sprittet. Smagen er også sprittet og kræver vand. Masser af sherry, men virker samtidig spinkel. Der er ikke meget destillerikarakter tilbage her.

Bruichladdich 1973, 30 år, 40,2%, destilleriaftapning

Der var store forventninger til denne Bruichladdich. Fadmikset var angivet til 65% american oak og 35% spanish oak. Farven er flor ravgylden. Duften er meget kompleks med vanilie, sherry, sødme, og eg. Absolut ikke sprittet. Smag er meget behagelig og næsten helt uden bitterstoffer. En stor og flot whisky.

Caol Ila 1979, 26 år, 58,3%, Signatory Vintage

Et lille ekstranummer - Michael havde købt den til ham selv, men vi fik en smagsprøve alligevel. Duft meget fyldig og kunne forveksles med Port Ellen - massere af urter blandet med røg. Smag utrolig fylig, stor krop og meget olieret og land eftersmag - jeg kan kun sige wauv!!!!

Natmaden var denne gang en asiatisk suppe med champignon, kokos, chili og kylling, skønt.
 
  


 

 

Additional information