For ca. 2 år siden erhvervede jeg mig en flaske Longrow på en tur til London - jeg har nu hældt de sidste dråber op i et glas - så mon ikke lige den have et par ord med på vejen. Longrow er en røget whisky der produceres på Springbank. Her er lidt smagnoter på den smagte Longrow:
Longrow 1989, 13 år, 53,2%, Sherry wood, 2.350 flasker, destilleriaftapning

Farven er flot mørkgylden. Svag duft af underligggende røg med kul og svovl med en del karamel og sherrysødme. Bestemt ikke kraftig røget som det kendes fra Islay. God maltet smag, lidt sherrysødme, prikker på tungen, lidt flødekaramel, tørven er der stadig men overdøver aldrig, noget salt og tang - behøver ikke vand til trods for en alkoholstyrke på 53,2% - fyldig og olieret. Middellang eftersmag.

En flot Longrow, hvor tørven ikke tager helt over - dog synes jeg bedre om nyligt lancerede 10 års udgave ved fuld styrke (100 proof), hvor tørven og røgen tager mere over.

Additional information