Første smagning i Singlemalt-shop regi - egentlig er det stadig Morten og jeg, der arrangerer smagning, men nu med den lille ting, at vi gerne skulle tjene lidt penge på det eller gøre reklame for vores produkter. Smagning var delt op i to dele, en med produkter fra Glengoyne og anden del med goodies. Her er hvad vi smagte:
Glengoyne 16 år, Scottish Oak Finish, 43%, destilleriaftapning

Farven er flot strågul, duft - her sker der ikke meget, meget tilbagetrukket - ingen kraftig duft af sherryfade. Smag meget mild og frygtelig kedelig, let sprittet. Stort set ingen eftersmag.

Glengoyne 21 år, 43%, destilleriaftapning

Gylden farve og fantastisk duft af vanilie, blomster og en god del eg. Smagen er ligeledes helt fantastisk og meget kompleks. Lang eftersmag. Flere nævnte denne whisky som smagningens største overraskelse og måske bedste whisky(!).

Glengoyne 1985, 19 år, "Summer", 52,6%, destilleriaftapning

Farven på denne whisky er ekstrem mørk - kan kun være first fill oloroso sherry cask. Duft af mørk chokolade og masser af bitterstoffer - ikke ulig en ekspresso. Smagen er præget af den meget sherry og levner ikke plads til destillerikarakteren. En ikke særlig spændende whisky med alt for meget sherry!

Glengoyne 1972, 32 år, single cask, white rioja, 48,7%, destilleriaftapning

Flot kraftig duft af mandel, træ og vanilie. I kommer der nogle der bitterstoffer ind - formentlig fra hvidvinsfadet. Lang og kompleks eftersmag. Virkelig lækker, omend ikke den bedste single cask aftapning jeg har smagt fra Glengoyne. Ikke helt penge værd.

Balvenie 17 år, New wood, 40%, destilleriaftapning

Næsten ingen duft, måske lidt vanilie og lidt blomster. Smagen er ekstremt tilbagetrukket og ikke særlig spændende. Det mest kedelige og intetsigende jeg har smagt fra Balvenie.

Bowmore 1990, 16 år, 53,8%, destilleriaftapning

Flot kobberfarvet - duft af sherry og røg med en antydning af parfume. Smag temmelig røget og med en godt skud sherry. Eneste anke er at der kommer denne her hilsen af french whore parfume. Lækkert med de ekstra alkoholprocenter. Alt i alt en udenmærket Bowmore.

Craigellachie 1973, 32 år, 42,7%, Douglas Laing Platinum

Flot lysgul farve. Duft med hints af citrus, eg fra bourbonfad, vanilie og malt. Smagen er flot afrundet og glider let ned. Fadet er ikke træt, godt med liv! Flot eftersmag med det helt rigtige pift af malt der kendetegner destilleriet. Flot!

Ledaig 1974, 30 år, 48,7%, Signatory Vintage

Rimelig mørk farve. Duft er præget af en let maritim karakter, men især sherry overdøver det meste. Smagen er tæt på at "knække" over i for meget sherry - der er rigtig meget træsmag og sherry i denne whisky. En noget skuffende oplevelse, da Ledaig har været kendt for at lave nogle meget røget whiskyer i starten af 1970'erne - det havde denne her altså ikke.

 

Additional information