Smagning i SREV-klubben er altid spændende, fordi der plejer at blive købt nogle gode varer ind, samt det forhold at vi har et rigtig spændende lager fra tidligere smagninger. Til denne aften var indkøbt 2 flasker og jeg selv sponsorerede 1 flaske.

Linkwood 1981, 18 år, 40%, The Secret Treasures of Scotland

Flot gylden farve, duft meget let og uden det store spræl. Smagen er typisk speyside og kommer sandsynligvis fra et 3. eller 4. gangs sherryfad, en anelse sprittet og generel ret kedelig. Kort eftersmag. Ok som kalibrering.

Balblair 1979, 24 år, 46%, destilleriaftafpning

Rimelig lys farve - der er kun brugt bourbonfade, kraftig krydret duft og rimelig spirttet. Smag igen kraftig krydret og rimelig sprittet - der foregår en hel masse i denne whisky - men er ikke helt harmonisk og bærer ikke præg af alderen. Noget anderledes end det Balblair jeg tidligere har smagt. Umiddelbart faldt den ikke i alles smag.

Highland Park 1966, 36 år, fad nr. 4627, 43,4%, Duncan Taylor Peerless

Flot ravgylden farve - vi gætter på et 2. eller 3. gangs sherryfad. Duft er utrolig lækker med karakterer af sherry, lyng, honning og røg, ikke det mindste sprittet. Smagen er utrolig lækker og overraskende meget røg og antydning af gaze-bind (ligesom man kender det fra Ardbeg) - det der overrasker mest er, at whiskyen stadig er fuld af liv. Mange aftapninger fra Duncan Taylor har en tendens til at være trætte og støvede - men ikke denne! Whiskyen er aftappet i 2002, og kan have betydning på den måde, at man har aftappet de bedste fade først - der er intet at udsætte på denne whisky. Lang og kompleks eftersmag. Absolut top 10 af det bedste whisky jeg har smagt i år.

Herefter var der fri smagning - fik bland andet et par gode glas i form af Glenfarclas 25 år, Longmorn 27 år fra Coopers Choice og Springbank Port wood. Jan havde begået en god gang natmad i form af en lækker Moussaka - rigtig godt!

 


 

Additional information