Torsdag den 1. december afholdt World of Wine i Badstuestræde whiskysmagning. Hovedformålet var at præsentere den ny Juuls jubilæumsaftapning, en Macallan 1972 fra G&M. Men der var også lang række andre whiskyer på programmet, som jeg gjorde nedenstående noter til.
Rosebank 14 år, 46% Chieftains Choice:
Let duft og sprit, kamillethe, krydderier, tør eftersmag - som tiden går bliver jeg mere og mere imponeret over en del af Lowland whiskierne (Bladnoch, Rosebank og St. Magdalene) - og denne er ingen undtagelse - et godt glas.

Glen Grant 1989, 15 år, 40%, Gordon & MacPhail:
Meget let duft, meget i stil med Glenfiddich N/A, ikke sprittet, kort eftersmag - en meget kedelig whisky- næste tak!

Highland Park 8 år, 40%, Gordon & MacPhail:
Sødme, lyng, sprit, masser af sherry i duft, flødekaramel og let røg. Smag er kedelig og skuffer i forhold til duften. Temmelig kedelig smag. En masse syntes denne var bedre end destilleriets 12 års aftapning - jeg var ikke enig!

Springbank 10 år, 100 Proof, 57,0%, destilleriaftapning:
Røg, citrus, klassisk Springbank, ikke sprittet i duft. Lækker smag med røg, karamel, salt. Tør eftersmag. En ganske god whisky, men ikke en jeg vil anskaffe til samlingen.

Macallan 1972, 32 år, Ping 3, single barrel, 57%, Gordon & MacPhail:
Kraftig sherry, rosin, eg og træ, kokos og parfume. Smag stadig masser af eg og træ, tanniner og tørhed. Tæt på at kamme over i ren sherry, og ret sprittet. Ikke specielt meget Macallan-stil over denne whisky. Blev totalt grumset med vand i. Prisen ligger i 1.875 kr. hvilket jeg ikke synes den er værd - den mangler harmoni og afstemthed i forhold til sherryen.

Ardbeg 1994, 40%, Gordon & MacPhail:
Citrus, masser af røg og tørv, rigtig god duft med et hint af medicin. Sødme i smag, ikke så meget røg som i duft og relativ kort eftersmag. Taber på den lave alkoholprocent. Køb destilleriets 10 års aftapning!

Alt i alt en ganske god smagning, selvom der var rigtig mange mennesker, og det forhold at smagningen skete stående og med ganske lidt plads.
 

Additional information